L’Orquestra Simfònica del Vallès interpreta “La flauta màgica” al Palau pel Dia d’Europa
2006-05-05
La VI Setmana d’Europa desplega l’ideal europeista a 17 municipis catalans
Un concert de l’Orquesta Simfònica del Vallès al Palau de la Música de Barcelona és l’acte cultural més destacat de la celebració del Dia d’Europa, dins el programa organitzat aquest any pel Consell Català del Moviment Europeu.

 

L’Orquestra, dirigida per Daniel Martínez, va obrir el concert amb l’Himne d’Europa, fragment de la “Novena Simfonia” de Ludwig von Beethoven. Tot seguit, va interpretar, amb solistes, les dues replicas relojes parts de “La flauta màgica” de Wolfgang Amadeus Mozart.

 

El concert va tenir lloc la vigília del Dia d’Europa, 9 de maig, data en què molts municipis hissaran la bandera europea. D’altra banda, dins la VI Setmana Europea als Municipis de Catalunya, iniciativa sorgida fa cinc anys de la col·laboració entre el Consell Català del Moviment Europeu i els ajuntaments catalans, també s’han programat molts actes. Hi ha previst de fer conferències, una trobada amb parlamentaris de la cambra d’Estrasburg, espectacles de cinema, música i dansa, exposicions i fins i tot festes infantils. S’han programat activitats específiques adreçades a divulgar el projecte comú d’Europa entre la gent jove.

 

Diset municipis catalans desenvolupen aquest dies activitats de tot tipus, amb l’objectiu de difondre l’ideal europeista. Hi participen els municipis de Barcelona, Canyelles, Castelldefels, Cubelles, Girona, Matadepera, Olivella, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Pere de Ribes, Santa Coloma de Gramenet, Sitges, Tarragona, Terrassa, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, a més del Consell Comarcal del Garraf.

 

El Moviment Europeu Internacional fou fundat l’any 1948 a L’Haia, com a organització multipartidista que treballa per a la integració europea, i ha jugat un paper decisiu en la creació del Consell d’Europa i de les Comunitats Europees. Els seus primers presidents foren Léon Blum, Winston Churchill, Alcide de Gasperi i Paul-Henri Spaak.  El President actual és Pat Cox, antic President del Parlament Europeu.

 

El Consell Català es va constituir ben aviat, concretament a Paris l’any 1949, amb la participació entre altres d’Heribert Barrera o Anton Cañellas. Un cop legalitzat a Catalunya n’han estat Presidents Enric Adroher, Joaquim Molins, Jordi Garcia-Petit, Francesc Homs, Eduard Sagarra, Josep Verde i Aldea i Joaquim Llimona, que és l’actual.

 

El CCME agrupa ajuntaments, associacions, centres d’ensenyament universitari, col·legis professionals, empreses, partits polítics i sindicats, i treballa en la defensa dels ideals europeistes.

VOLVER
Diseño web y desarrollo de aplicaciones