El professor Andreu Mas-Colell dóna la seva visió sobre “La recerca a Europa”
2007-11-19

El professor Andreu Mas-Colell parla sobre “La recerca a Europa” en el transcurs dels dinars-debat organitzats per la Fundació Catalunya Oberta.

 

Com és sabut l’opinió del professor Mas-Colell sobre el tema que centra aquest debat és referent no tan sols a Catalunya o a l’Estat espanyol sinó, fins i tot, a nivell internacional, atès el seu reconeixement a nivell mundial com a economista de prestigi.

 

El professor Andreu Mas-Collell, és catedràtic d’Economia a la Universitat Pompeu Fabra. Anteriorment havia estat catedràtic d’Economia a la Universitat de Harvard  i professor d’Economia i Matemàtiques a la Universitat de Califòrnia (Berkeley), president de l’Econometric Society. D’altra banda, entre els anys 2000 i 2003, va ser Conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya 2000 al 2003. Autor de mes de 100 treballs d’investigació, ha estat distingit amb diversos guardons entre aquests el Premi Rei Joan Carles I d’Economia (1988). En l’actualitat és president de l’European Economic Association i de la Barcelona Graduate School of Economics, alhora que ha estat nomenat futur secretari general del Consell Europeu de Recerca pel període 2009-2011.

 

La Fundació Catalunya Oberta va crear el cicle de dinars-debat amb l’objectiu de poder debatre sobre diferents temes d’actualitat i amb el propòsit d’incentivar idees i incidir en els estats d’opinió de la societat civil. En els anteriors dinars-debat han participat com ponents Robert Kagan, politòleg; Xavier Sala Martin, economista; Jean François Revel, assagista; Ralf Dahrendorf, sociòleg; Giovanni Sartori, politòleg i editorialista del diari italià Corriere della Sera; Gerard F. Dumont, demògraf; Sergio Romano, diplomàtic i editorialista del Corriere della Sera: Miguel R. Herrero de Miñón, constitucionalista; Bruno Vespa, director del programa Porta a Porta de la RAI; Felicià Fuster, enginyer industrial;  Baltasar Porcel, escriptor; Martin Wolf, editor del Financial Times; Eugeni Bregolat, ambaixador; Ferruccio De Bortoli, director de Il Sole-24 Ore i Andrè Glucksmann, filòsof.

VOLVER
Diseño web y desarrollo de aplicaciones