"EMociónate" reuneix artistes i una desfilada de moda a favor de l´esclerosi múltiple
2017-07-11
La recaudació de la festa a Luz de Gas es destinarà a la recerca a can Ruti
Un concert amb artistes de diversos gèneres musicals i una desfilada de moda flamenca composen el cartell de l’acte a benefici de la recerca en esclerosi múltiple que tindrà lloc demà dimecres, 12 de juliol, a la sala Luz de Gas (carrer Muntaner, 246. Barcelona) a partir de les 20 hores.  
Sota el títol EMociónate por la esclerosis múltiple, l’acte està organitzat per Treball de Vida, associació d’afectats per l’esclerosi múltiple del Maresme i Barcelonès Nord. L’entrada val 15 euros tot i que també s’hi poden fer aportacions com a fila zero. Els fons recaptats seran lliurats a l’institut d’Investigació Germans Trias i Pujol de l’hospital de Can Ruti, a Badalona, on les doctores Eva Martínez Cáceres i Cristina Ramo Tello dirigeixen un treball de recerca en teràpia cel·lular.
Merche Expósito presentarà el concert on s’ajunten les notes flamenques d’Antonio Iniesta i Juan Ramírez, el pop d’Indika i Anamar, el rock de Joana Amaro i el plurilingüisme de Patxi Leiva amb el jazz-rock de Kitflus Josep Mas i Joana Mas, el ritme caribeny de Mixael Cabrera i la rumba catalana de Mina i la seva banda. El ballet Con otro aire posarà la nota coreogràfica musical.
També hi haurà una desfilada de moda flamenca a càrrec de l’acreditada Casa Candela. Una dotzena de models lluiran uns quaranta vestits d’alta costura flamenca i de romeria.
 
Treball de vida
L’associació Treball de Vida va néixer al gener de 2016 com a fruit de la relació que des de fa anys mantenien pacients d’esclerosi múltiple que coincidien a la consulta i a rehabilitació de Can Ruti o a l’Hospital del Mar. A més de relacionar-se a través de les xarxes socials, pacients i familiars es reuneixen regularment al centre cívic de Sant Adrià del Besós, on realitzen activitats i excursions accessibles a les cadires de rodes. Per a recaptar fons fan manualitats que ofereixen a centres comercials i fires.

L’esclerosi múltiple
L’esclerosi múltiple és una malaltia crònica del sistema nerviós central. Sol aparèixer en edat jove i es calcula que a Espanya afecta a unes 50.000 persones. El factor determinant per a l’aparició de la malaltia és la destrucció de la mielina, membrana que protegeix les fibres nervioses.
Les doctores Eva Martínez Cáceres, Cap del Servei d’Immunologia de l’Hospital Germans Trias, i Cristina Ramo Tello, neuròloga, responsable de la Unitat d’Esclerosi Múltiple del mateix centre, van iniciar l’any 2006 una tasca de recerca en teràpia cel·lular que ha permès determinar que els limfocits ataquen la mielina. Després de diversos assajos a laboratori, ara tractaran amb un fàrmac a una dotzena de pacients per tal d’aconseguir toleritzar les cèl·lules dentítiques als pèptids de la mielina per així paralitzar o retardar la progressió de la malaltia.
El concert de demà va destinat, precisament, a contribuir al finançament d’aquesta prova clínica que compta amb l’autorització de l’Agència Espanyola del Medicament i el suport del Fons d’Investigació de la Seguretat Social.
https://www.facebook.com/TreballdeVida/
#Emocionate.em
 
Aportacions a la fila 0:
Compte bancari ES53 0081 0067 0700 0138 7443
VOLVER
Diseño web y desarrollo de aplicaciones