Gustau Puente exposa Souvenirs et Avenir, mostra de figurins de moda i tapissos
2018-01-24
Des de demà a l´Eurostars Grand Marina Hotel emmarcat en la 080 Barcelona Fashion
L’artista i dissenyador de moda Gustau Puente exposa Souvenirs et Avenir des de demà dijous, 25 de gener, a l'Eurostars Grand Marina Hotel 5 * GL. Seguint el seu estil artístic, la mostra compta amb una línia d'exposició que comença amb diferents dibuixos de vestits a la zona del vestíbul de l'hotel, creant així un ambient íntim i amb l'opció de jugar amb les llums. La mostra es complementa amb l'exhibició de diversos tapissos que l’artista anomena arquitectura tèxtil perquè explora les possibilitats de la textura i el volum, resultant un efecte escultòric que li permet crear obres tridimensionals. 
D'aquesta manera, Souvenirs et Avenir planteja la carrera professional d’aquest artista partint de l’alta costura fins a jugar amb tot tipus de materials tèxtils que els dóna un nou significat i es converteix en obres amb vocació d’escultures.
En l’exposició es pot veure com els teixits, sedes, llanes, fils i altres materials de la indústria tèxtil, s’apliquen de forma artística a partir de la llarga experiència de Puente amb gran marques de moda com Pierre Cardin o Valeria Ricci-Nina Ricci.
Souvenirs et avenir forma part del programa oficial de la 080 Barcelona Fashion que tindrà lloc la setmana vinent a la capital catalana. La inauguració de l’exposició serà demà, dijous 25 de gener, a les set de la tarda a l'Eurostars Grand Marina Hotel 5 * GL (World Trade Center Barcelona. Moll de Barcelona) . Romandrà oberta fins l’11 de febrer. Durant l’acte inaugural, l’artista farà una visita guiada amb els convidats i posteriorment es sortejarà un dels dibuixos de figurins.
 
Figurins de moda i arquitectura textil
L'obra de Gustau Puente inclou dues modalitats diferents:
 1 - Dibuixos de figurins amb tinta xina.
En la seva faceta com a dibuixant de figurins, Puente utilitza tècniques, a través de les quals plasma la seva visió de les dones en formes etèries i volàtils, embolicades en abstraccions acolorides i gestuals. Incorpora el volum i la textura en els dibuixos, creant un relleu molt característic.
 
2 - Tapís contemporani
Els tapissos que crea Gustau Puente es decanten cap a l’aspecte pictòric, utilitzant eines pròpìes del tèxtil. 
Seguint el camí d'un dels màxims exponents de l'escola catalana del tapís, Josep Grau Garriga, que va ser el seu mestre, Puente fa ús dels fils que no solament té en compte la composició cromàtica, clàssica en els tapissos de concepció bidimensional, sinó que també explora el material amb el qual treballa. 
 
Artista de projecció internacional
Dissenyador i modista d’alta costura amb estudi propi, Gustau Puente ha vestit a moltes dones elegants i famoses i va ser product manager de marques com Pierre Cardin, Valera Ricci-Nina Ricci, Carven i Heizelmann. Gustau Puente es va llicenciar a l’Escola Superior de Disseny de Paris i Barcelona i va ser becat pel Secretariat Internacional de la Llana.  
Al marge de la moda, no només ha cultivat a nivell artístic el dibuix de figurins per als seus dissenys, sinó també que també ha utilitzat materials i teixits per a la creació de singulars tapissos contemporanis. Elaborats de forma molt més complexa, estan plens de versàtils possibilitats i d'infinites lectures.
Tant en la seva obra pictòrica com en els seus tapissos, l'artista deixa de considerar justificada la necessitat de la representació figurativa i tendeix a substituir-la per un llenguatge visual autònom, dotat de les seves pròpies significacions. Una particular iconografia, en la qual matèria, cromatisme i context, s'intensifiquen a la recerca d'una plàstica i una cosmologia on, tendència tècnica i inspiració s'entremesclen.
 
Eurostars Exposiciones
Aquesta iniciativa forma part del programa Eurostars Exposiciones amb l'objectiu d’impulsar la cultura, convertint els seus espais en una plataforma excel·lent de difusió del moviment artístic i cultural a cada ciutat. Des de llavors, més de 50 hotels de la cadena s'han sumat a la proposta.
 
www.gustaupuente.cat
VOLVER
Diseño web y desarrollo de aplicaciones