La FECAC premia Susana Diaz pel seu suport a la cultura andalusa a l´exterior
2018-01-29
Les entitats andaluses a Catalunya atorguen els premis del Dia d´Andalusia
La Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Catalunya (FECAC) ha atorgat el premi sociopolític del Dia d’Andalusia a Catalunya d’enguany a la presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz. 
Les entitats associades reconeixen en Susana Díaz “la seva capacitat de lideratge i de proximitat a les inquietuds dels ciutadans, així com el suport que dispensa a la cultura de la comunitat andalusa fora del seu territori”. 
Els premiats d’aquesta edició en la categoria artística són Amigos de Gines, grup de sevillanes fundat l’any 1969 a Gines (Sevilla). Format actualment per Agustín Camino, Antonio Hidalgo, Alonso Pavón i Felipe Díaz, les seves sevillanes tenen contingut social i rociero. S’Han fet famosos mundialment per la seva peça El adiós, amb la què van acomiadar de Sevilla el Papa Joan Pau II. 
Per la seva banda, el premi a la tasca jove correspon a una altra artista, Miranda Fernández Buitrago, que amb només 16 anys ja ha assolit renom com a pianista de música clàssica, flamenc, jazz i llatí, la qual cosa l’ha dut a escenaris com el Palau de la Música o l’Auditori i fins i tot a l’estranger.
El premi destinat a mitjans de comunicació s’ha adjudicat enguany al periodista Carlos María Ruiz de la Rosa (Puerto Real, Cádiz. 1966), editor i presentador de l’informatiu Buenos días de Canal Sur Televisión, pel rigor informatiu en el tractament dels atemptats del mes d’agost a Catalunya i els esdeveniments polítics del Procés. 
En les altres categories no artístiques, les entitats de la FECAC reconeixen la gestió empresarial de Transportes Urbanos y Servicios Generales SAL (TUSGSAL), companyia d’autobusos que atén als usuaris de la conurbació barcelonina; la trajectòria personal de Mari Ángeles Pérez Marín, camarista de la Verge del Rocío de Cerdanyola del Vallès, i la funció social de la Catalònia Fundació Creactiva, entitat sense afany de lucre de Cerdanyola del Vallès amb una tasca encomiable en la discapacitat intel·lectual.
Els premiats recolliran els guardons el divendres 16 de febrer en el decurs d’un sopar que tindrà lloc a l’hotel Novotel Glorias de Barcelona. La gala, presentada per Manolo Garrido, comptarà amb l’actuació dels guardonats Amigos de Gines.
L’acte de lliurament dels premis s’emmarca en les XXXIV Jornades Commemoratives del Dia d’Andalusia, dedicat a la província de Jaén, que tindran lloc amb diverses activitats del 2 de febrer al 4 de març a Barcelona, Cerdanyola del Vallès i Terrassa. 
La Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Catalunya (FECAC) va ser fundada l’any 1982 i acull més de cent entitats, bàsicament Cases d’Andalusia, centres i associacions culturals, germandats del Rocío, germandats penitents i penyes flamenques. Organitza anualment la Fira d’Abril de Catalunya, la Romeria del Rocío, la Setmana Cultural al febrer i el concurs nacional bianual de cante Yunque Flamenco.
                                                       www.fecac.com
VOLVER
Diseño web y desarrollo de aplicaciones