Taller de flamenc terapèutic amb discapacitats intel·lectuals a Terrassa
2018-04-16
Casa Candela té 15 anys d´experiència en l´atenció a col·lectius en risc d´exclusió
Casa Candela va oferir ahir diumenge al centre cívic Avel·lí Estrenier de Terrassa un taller de flamenc terapèutic a un grup de 40 membres de l’Associació vallesana L’Estel. 
Els destinataris d’aquesta sessió de tres hores, en què es combina música, cante i ball flamenc, eren persones amb discapacitat intel·lectual afectades de síndrome de Down, autisme, síndrome d’Angelman i síndrome de Duvobitz.
Casa Candela compta amb una àmplia experiència de sis anys en flamencoteràpia en col·lectius desfavorits i en el cas de la seva directora, Mónica Batiste, des de l’any 2003. Atén regularment a persones afectades d’ictus, paràlisi cerebral, autisme, recuperació-rehabilitació post accidents cardiovasculars o de trànsit, trastorns límits de personalitat (TLP), trastorn per dèficit d’atenció (TDA) i a col·lectius de la tercera edat. 
Ofereix setmanalment sessions de flamenc terapèutic en el marc d’uns programes de salut mental coordinats per Sant Joan de Déu i des de fa tres anys amb CPB Serveis Salut Mental. Persones amb problemàtica mental aprenen i practiquen la tècnica d’aquest cante i ball, la qual cosa els hi aporta una millora notable en el seu espai emocional. Els divendres té lloc una altra activitat, en aquest cas de música amb pacients d’esclerosi múltiple. 
Casa Candela, domiciliada al carrer Alta de Sant Pere, 39 de Barcelona,  és una associació que promociona el flamenc en les diverses varietats: escola-estudi de ball i dansa, desfilades, taller de moda i botiga. Manifesta, a més, una vocació solidària a favor de col·lectius com les persones amb problemes de psicomotricitat, salut mental o en risc d’exclusió.  
L’Associació l’Estel – Associació pro persones en risc d’exclusió social és una entitat sense ànim de lucre que duu a terme un projecte relacionat amb el benestar personal i social per a persones en risc d’exclusió social (especialment al col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual/diversitat funcional) i per a les seves famílies. Desenvolupa la seva activitat a Terrassa, Sabadell, Sant Cugat i Rubí.
VOLVER
Diseño web y desarrollo de aplicaciones