Magels Landet exposa fotografies de la finca La Ricarda a la Fundació Miró
2018-05-13
Contraposa la seva visió amb la que originàriament va plasmar Joaquim Gomis
L’artista Magels Landet presenta a la Fundació Joan Miró, juntament amb el fons de Joaquim Gomis, un conjunt de fotografies de la finca la Ricarda, obra racionalista de l’arquitecte Antoni Bonet Castellana, enclavada entremig de la natura del delta del Llobregat, a El Prat de Llobregat. 
Aquestes obres formen part de l’exposició Joaquim Gomis / Magels Landet. La Ricarda: dues mirades, on es confronten dues èpoques. Gomis va retratat la casa del seu germà mentre la construïen a començaments dels anys seixanta. Un cop acabada, també hi va fotografiar les vetllades culturals que s’hi organitzaven i que reunien intel·lectuals de l’època. Dècades després, l’escultora Magels Landet va copsar detalls de la casa llavors deshabitada a modus de murals. 
Magels Landet explica que “per la seva singularitat aquest espai ha sigut un punt de trobada, de confluència, de transversalitat. L’obra que ara presento és una mirada pròpia d´una artista visual, desenvolupant-se en l’alternança de proximitat i de llunyania per tal de copsar els elements del espai  i de l’entorn”. “El projecte visual -continua Magels Landet- es va transformant, les portes, finestres, cortines, celosies, es desubiquen del seu propi context perdent la seva funcionalitat i es converteixen en murals, tenint valor per si mateix, són autònoms e independents. Com a cloenda, es torna a les referències e identitat de la casa i del seu entorn”. 
La mostra estarà instal·lada des del dimarts vinent, 15 de maig, fins el 30 de setembre en el vestíbul, espai d’accés gratuït a la planta baixa de la Fundació Joan Miró. L’horari és dimarts, dimecres, divendres i dissabte, de 10 a 20 hores, dijous , de 10 a 21 hores, i diumenges, de 10 a 15 hores.
Les fotografies de Joaquim Gomis, empresari, promotor artístic, col·leccionista i president de la Fundació Joan Miró entre 1972 i 1975, formen part del seu fons fotogràfic composat per més de 70.000 originals, gestionats per la Fundació Miró. 
La Casa Gomis, coneguda també com la Ricarda, propietat de la família Gomis Bertrand, va ser inaugurada l’any 1963. Constitueix el millor exemple de l’estil racionalista a Catalunya amb un disseny que harmonitza l’arquitectura en diàleg amb el seu entorn. Destaca la seva coberta ondulada i els tancaments transparents o translúcids, la qual cosa permet integrar l’obra dins la pineda que l’envolta.

Magels Landet, artista pluridisciplinar
Magels Landet és graduada en Art per la Llotja de Barcelona. L’any 1986 va començar a exposar a Espanya i a diversos països del món. Des de 1992 es dedica a la realització de projectes multidisciplinaris. En aquesta data inicia el seu primer projecte d’art i robòtica a l’Institut Für Machinenwesen im Baubetrieb, a la Universitat de Karlsruhe. Paral·lelament realitza escultures relacionades amb l’arquitectura.
Els anys 1998-1999 fa la instal·lació d’art i robòtica “Ens a l’espai: El comunicador” amb el suport de la Universitat Politècnica de Catalunya, a la Sala d’exposicions del Campus Nord. Un projecte seleccionat en el setè Annual New York Digital Salon Visual Arts Museum de Nova York va anar seguit amb una itinerància pel Círculo de Bellas Artes de Madrid,  Triennale de Milano; Centre de Cultura Contemporània de Barcelona; Sala Camp d’Alacant, Kabildo de Las Palmas i Palacio de Naciones, a Lisboa.
Dins el programa del Fòrum 2004 va participar a l’exposició "Catalunya- País de trobada", al Palau Moja de Barcelona. 
L’any 2009 es va inaugurar una escultura seva, Còsmic Unió, a l’avinguda Barcelona de la ciutat alemanya de Colònia amb motiu del 25è aniversari de l’agermanament entre les capitals catalana i renana. 
En els últims anys ha exposat també a San Francisco, Dubai, Londres, Portugal, Alemanya, Moscou, Madrid, Balears i Barcelona.
VOLVER
Diseño web y desarrollo de aplicaciones