Tres conselleres i els seus antecessors visiten l´exposició del talent català a Brussel·les
2018-06-06
La Delegació de la Generalitat davant la UE acull aquesta mostra sobre genis de tots els àmbits
Tres conselleres del nou Govern de la Generalitat i els seus antecessors en els càrrecs van visitar ahir a Brussel·les l’exposició La llum de Catalunya. Un passeig pel talent dels catalans, promoguda per la Welcome Talent Society sobre els genis catalans i la seva aportació nacional i internacional, a l’Espai Catalunya Europa de la Delegació del Govern català davant la Unió Europea.
Es tracta de les conselleres de Cultura, Laura Borràs; Salut, Alba Vergés, i Agricultura, Teresa Jordà, a les que acompanyaven els seus antecessors Lluís Puig, Meritxell Serret i Toni Comín, respectivament, exiliats actualment a Bèlgica i cessats pel govern Rajoy en aplicació de l’article 155 de la Constitució.
Precisament ahir va tenir lloc l’acte simbòlic de relleu en les seves carteres, tal com han fet la resta de membres del govern a Barcelona o a les presons madrilenyes.
La llum de Catalunya. Un passeig pel talent dels catalans va ser inaugurada el passat 17 d’abril sota la presidència de Marina Falcó, directora general de Política Exterior del Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència de la Generalitat, i Ignasi Genovès, director general de Difusió del Departament de Presidència. Va ser la primera activitat pública duta a terme a la delegació de la Generalitat  a Brussel·les durant el període en què ha estat intervinguda pel Govern central.  En aquesta exposició sobre el Talent català i els seus referents actuals, que es va estrenar al Palau Robert de Barcelona i que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, es reconeixen els millors exponents de la creativitat, l'enginy, i l'emprenedoria catalana, a través d'un repàs històric d'una trentena de disciplines de les arts i les ciències. 
 
 
 
 
 
Des de Ramon Llull al Tricicle, de Verdaguer a Anna Veiga, fem un viatge per tot allò que els catalans han aportat a la humanitat, ja sigui des d'un vessant internacional, o amb la demostració de la seva genialitat a casa nostra i a fora. 
La mostra, comissariada per Albert Torras, aborda vint-i-vuit temàtiques: Medicina, Gastronomia, Arquitectura, Invents,  Consum,  Literatura,  Filosofia i pensament, Música clàssica,  Institucions, Religió, Arts escèniques, Músiques modernes, Humor, Comunicació, Arts plàstiques, Cinema, Esport, Publicitat, Disseny, Ciència i tecnologia, Mobilitat, Moda i joieria, Alimentació, Edició, Llengua i educació, Noves tecnologies i emprenedors, Fotografia i Catalans al món.
 
Què és la Welcome Talent Society
La Welcome Talent Society de Barcelona, presidida per Bru Recolons, és una iniciativa ciutadana que vol cercar, difondre i reunir el millor talent català contemporani. Atorga uns Premis anuals en diverses categories que enguany es lliuraran el 4 de juliol.
Els objectius de l’entitat són:
-Millorar la imatge de les marques Catalunya i Barcelona amb el talent de la gent.
-Identificar i fomentar la promoció de persones que amb el seu talent contribueixin a millorar la marca Barcelona i Catalunya
-Atraure com a associats a joves talents, personatges ja consolidats i amb talent reconegut, entitats i empreses que s'identifiquin amb el foment del talent i de les marques Barcelona i Catalunya.
-Fomentar la cooperació entre els socis per poder tirar endavant tots els projectes que contribueixin als objectius anteriorment esmentats.
-Recaptar recursos per a l'organització i la dotació de premis mitjançant iniciatives com premis anuals "Premis talent de Barcelona i Catalunya" el "Welcome Talent Congress de Barcelona i Catalunya" i altres que es puguin anar incorporant com ara fòrums i altres formats de detecció de talent.
-Promoure, donar suport i recaptar fons per a entitats que lluitin contra malalties des de Catalunya.
VOLVER
Diseño web y desarrollo de aplicaciones