Calafell converteix el passeig marítim en una gran galeria d´art
2018-06-07
FÒRUM vol recuperar l´esperit de les nits mediterrànies d´estiu
El Passeig Marítim de Calafell platja es convertirà aquest dissabte, 9 de juny, en una gran exposició d’art i de cultura amb motiu de la celebració de la Nit de l’Art a Calafell.
Es tracta de la primera edició d’una iniciativa dirigida per l’artista Glòria Grau, sota l’impuls de FÒRUM Calafell i que compta amb l’organització de l’Ajuntament de Calafell i la col·laboració de l’Associació Art Calafell.
Des de les sis de la tarda i fins a la mitjanit, més d’un centenar d’artistes ompliran el passeig d’obres artístiques de diverses modalitats com pintura, escultura i dibuix, mentre grups locals d’altres disciplines culturals com els actors teatrals de La Porta de Fusta, l’Escola de Dansa Calafell i la banda de timbals i gralles de Mas Romeu amenitzen la festa per a un públic que s’espera molt nombrós. 
Glòria Grau, directora artística d’aquest esdeveniment, pretén fer d’aquest entorn marítim “una gran galeria d’art a l’aire lliure, que retorni a les nits d’estiu el veritable esperit de la cultura mediterrània”. Alhora es pretén fer de Calafell un referent de l’art i la cultura a Catalunya que, en cas de consolidar-se, ajudaria a fer d’aquesta població del Baix Penedès una destinació turística de qualitat.
Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Calafell té com a objectiu promocionar, incentivar i activar el comerç i la restauració de la localitat mitjançant l’expansió social de la cultura per oferir una imatge nova, diferent i innovadora de la població.
 
Més de cent artistes
S’hi ha inscrit més de cent artistes, molts d’ells de renom internacional. Cal destacar-ne Kikol Grau, realitzador audiovisual que exposa des de demà al Palau de la Virreina de Barcelona amb  cartells de les seves pel·lícules alternatives; Enrique Donoso, pintor internacional, mestre  i comissari de més de 30 exposicions; Itziar Nazabal, pintora internacional i jurat , acaba de arribar de col·laborar amb pintors de Jordània; Joan Parramón, pintor internacional y escriptor, acaba d’exposar a França; Joan de la Ossa, pintor i Mestre; Gamar, artista pintor; Montse González, professora de Batxillerat de Cunit; alumnes de l’Escola d'Art de Cal Bolavá de Calafell; Xaxier Aluja, pintor de Tarragona; Pep Anton Xaus, antic professor de l’Escola Massana; Aida Mauri, premiada aquest any a multitud de concursos de pintura ràpida; Esther Tenedor, que acaba de fer una catifa de flors al Japó; Xavier Mallol; Alberto Nuñez, de Bilbao; Rosa M Gregori, de Barcelona; Ana Caballero, de Mataró; Carlos Arrabal, escultor i restaurador de museus; José Manuel Aragonés, escultor; Javier Grávalos, escultor; Sandra Molina, escultora seleccionada al Concurs Reina Sofía d’enguany; Lluis Pérez, escultor; el mestre Ricard Mira i la ceramista Mercè Pla.
 
Pel que fa a la coordinadora de tot aquest esdeveniment artístic, Glòria Grau, és una pintora de projecció internacional, resident a Calafell i membre de l’Associació Art Calafell, que ha exposat durant cinc anys seguits a Shangai (Xina) i que també ha presentat obres recentment a Taipei (Taiwan ), Milà i Florència (Itàlia). Un museu de Corea del Sud s’hi ha interessat i li ha encarregat alguna obra per a la seva col·lecció permanent.
VOLVER
Diseño web y desarrollo de aplicaciones