Pere-A Fàbregas, reelegit president de la Coordinadora Catalana de Fundacions
2018-06-15
L´Assemblea reconeix la bona gestió amb l´increment de socis, ingressos i activitats
L’Assemblea general de la Coordinadora Catalana de Fundacions ha reelegit Pere-A Fàbregas com a president de l’entitat. A més, ha escollit David Parcerisas i Manel Valls com a vicepresidents, Josep Maria Bayer com a tresorer, i Ricard Coma, Marta Esteve i Maria Targa com a vocals. Després d’aquesta renovació parcial, la Junta queda constituïda per les persones següents:
President. Pere-A Fàbregas (Fundació Catalunya-La Pedrera)
Vicepresident primer: David Parcerisas (Fundació Privada Universitària EADA)
Vicepresident segon: Manel Valls (Fundació Sociosanitària de Manresa)
Secretaria general: Fundació Betània Patmos
Tresorer: Josep M. Bayer (Fundació Jaume Bofill)
Vocals: 
Higini Clotas (Fundació Bancària La Caixa)
Maria Targa (Fundació IPHES)
Marta Esteve (Fundació Carulla)
Eugenia Bieto (Fundació ESADE)
Ricard Coma (Fundació Cultural Privada Escola Pia-Joan Profitós)
Empar Vaqué (Fundació SER.GI)
Fàbregas ostenta la presidència des de les eleccions de 2014. Durant aquests quatre anys de mandat el nombre de fundacions associades s’ha incrementat en un 23 per cent; els ingressos, en un 43 per cent; s’han constituït dues noves comissions i han crescut els cursos i tallers de formació. 
 
En l’últim any d’aquest període s’ha renovat la gerència, s’ha impulsat un Observatori de les Fundacions de Catalunya, que compta amb un Comitè Assessor d’experts, s’han celebrat actes fora de Barcelona i s’ha consolidat el paper de la Coordinadora com a interlocutora del sector davant les administracions.
En l’exercici en curs, en què la Coordinadora compleix 40 anys, s’ha renovat la imatge corporativa amb un nou logo que s’estrena avui, s’han programat més cursos sobre qüestions d’interès per als patrons i directrius de les fundacions i s’ha marcat com objectiu tancar l’any amb 600 fundacions associades enfront de les 581 actuals.
L’Assemblea general ha aprovat sense cap vot en contra els comptes de 2017 i el pressupost de 2018.

Elogi a la funció social de les fundacions
La cloenda de l’acte, que s’ha celebrat a les instal·lacions de l’antiga Fàbrica Damm, seu de la Fundació Damm, ha comptat amb la presència de Xavier Bernadí, director general de Dret i Entitats Jurídiques del Departament de Justícia. Aquest responsable del Protectorat de les fundacions ha felicitat a la Junta per la molt bona feina feta i ha reconegut en el president Fàbregas el seu caràcter de persona persistent en els objectius que es marca. Fruit d’aquesta bona entesa amb els projectes de la Coordinadora, Bernadí ha avançat la pròxima signatura d’un conveni de col·laboració entre el Departament de Justícia i la CCF per a la promoció i visibilització del sector a través de l’Observatori de les Fundacions de Catalunya.
El director general ha elogiat la funció social de les fundacions i ha recordat que “malgrat que pugui haver algun ‘cigró negre’, el 99,9 per cent de les fundacions són bones, governades per bones persones i que governen correctament”. Precisament per a millorar la funció inspectora que li correspon, s’ha reforçat la dotació de personal i de mitjans.
Ricard Valls, director de Zohar i promotor del Giving Tuesday, ha pronunciat una conferència sobre “Noves tendències en filantropia: com i cap a on anem les fundacions?”. Ha fet una radiografia dels donants i de la percepció que la població té sobre les entitats sense afany de lucre i ha acabat apostant per noves fórmules de captació de recursos en un moment en què s’ha democratitzat la filantropia amb petites aportacions d’un univers de donants més gran.
VOLVER
Diseño web y desarrollo de aplicaciones