Les fundacions elogien el paper cabdal dels filàntrops
2018-09-28
La Coordinadora Catalana celebra el VI Dia Europeu de les Fundacions i Donants
La Coordinadora Catalana de Fundacions ressalta la importància de la filantropia com a font de finançament que garanteix que aquestes entitats sense afany de lucre puguin desenvolupar les seves activitats en favor de la societat. Aquest és el missatge amb què commemora enguany el Dia Europeu de les Fundacions i Donants que se celebra el proper dilluns, 1 d’octubre,

 Promoguda per la Donors ans Foundations Networks in Europe (DAFNE), aquesta sisena edició constitueix una iniciativa conjunta de dotze estats europeus adreçada a visualitzar la vitalitat de les fundacions a Europa, el coneixement del sector i el seu reconeixement en el desenvolupament social i econòmic.

Amb aquesta crida, la Coordinadora Catalana de Fundacions vol conscienciar la societat sobre la tasca diària que les fundacions exerceixen al nostre país en àmbits tan necessaris com l’ensenyament, la sanitat, els serveis socials, la cultura, la cooperació, la recerca o l’esport.

Les activitats que proposa la Coordinadora Catalana de Fundacions per commemorar aquest Dia Europeu inclouen actes públics i jornades de portes obertes adreçats a usuaris, beneficiaris, clients, donants i societat en general, així com una presència activa als mitjans de comunicació i les xarxes socials.

El Dia Europeu de les Fundacions i Donants és, precisament, una oportunitat també per reconèixer l’esforç i dedicació dels milers de treballadors i l’altruisme dels voluntaris que presten servei diàriament des de les fundacions a Catalunya.

Una iniciativa a nivell europeu convida a participar a les 12 del migdia d’aquest dilluns en una trobada a Twitter per tal que amb el hashtag #October1Europe s’expliqui en 240 caràcters actuacions i àmbits on les fundacions i els donants contribueixen a millorar la nostra societat.

 Més recursos per a atendre més necessitats

 La jornada convida a les empreses i els ciutadans a prendre consciència del paper rellevant que desenvolupen les fundacions en el sosteniment de la societat del benestar. L’increment en la demanda de serveis i en el nombre de beneficiaris arran de la recent crisi econòmica ha generat la necessitat de disposar de més recursos. 

Un estudi de Pricewaterhouse Coopers per encàrrec de la Generalitat va establir que l’any 2013 les donacions suposaven a Catalunya només el 13 per cent del pressupost de les fundacions. El gruix del seu finançament s’assolia amb la venda i prestació de serveis, que representava el 63 per cent dels ingressos, seguit de les subvencions, amb un 19 per cent, i altres conceptes, el 5.

 D’altra banda, segons l’Asociación Española de Fundacions (AFE) els espanyols aporten anualment a entitats sense afany de lucre una mitjana de 22 euros. La comparació amb Europa ens situa molt lluny de la Gran Bretanya (256 euros/any), Dinamarca (142), Itàlia (120) o Alemanya (78).  Per això, la Coordinadora Catalana de Fundacions reivindica mesures legals que incentivin el mecenatge i també un major reconeixement social de la figura del mecenes.

La Coordinadora Catalana de Fundacions, creada fa 40 anys, representa davant les administracions i la societat els interessos d’un col·lectiu de més de 570 fundacions present al conjunt del territori català, que actua bàsicament en els camps de la cultura, l’ensenyament, la sanitat, els serveis socials, la recerca i la cooperació.

 

www.ccfundacions.cat

#CCATFundacions

@CCATfundacions

 #October1Europe

#ThankYouPhilanthropy

VOLVER
Diseño web y desarrollo de aplicaciones