El ministre Borrell, Josep Cuní i Maria de la Colina, premiats per la FECAC
2019-03-01
Altres guardons són per Joan Franquesa, José Mayo, Noelia Pozo i el programa Incorpora




La Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Catalunya (FECAC) ha atorgat el premi sociopolític del Dia d’Andalusia a Catalunya de 2019 al ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Josep Borrell Fontelles, per la seva trajectòria en diverses carteres ministerials, com a diputat al Congrés i com a ex-president del Parlament Europeu.

En la categoria artística el premi correspon a María Domínguez Martínez Maria de la Colina, cantant solista considerada “la veu flamenca de les sevillanes”, amb més de 30 discos al seu repertori exitós.  

El premi destinat a mitjans de comunicació s’ha adjudicat al periodista Josep Cuní Llaudet, director i conductor de programes de ràdio i televisió, pel seu estil innovador adreçat a informar, formar i entretenir, obert a totes les opinions.

En l’àmbit empresarial, les entitats de la FECAC premien la gestió de Joan Franquesa Cabanas, soci fundador de Land & Law, president de Sant Cugat Empresarial i ex-vicepresident del FC Barcelona.

El premi que reconeix una trajectòria personal s’adjudica a José Mayo Gutiérrez, president del Centro Andaluz Tertulia Flamenca de Badalona, entitat referent del món flamenc a Catalunya des de 1984.

Com a Premi Social s’ha elegit el programa Incorpora de La Caixa que promou la integració sociolaboral de les persones en situació de vulnerabilitat.

Per la seva banda, el premi destinat a la joventut correspon a la periodista Noelia Pozo Carmona per tota la tasca duta a terme a la Federació FECAC durant molts anys de la seva joventut.

Els premiats recolliran els guardons el dissabte 23 de març en el decurs d’un sopar de gala que tindrà lloc a l’Hotel Catalonia Barcelona Plaza.

L’acte de lliurament dels premis s’emmarca en les XXXV Jornades Commemoratives del Dia d’Andalusia, dedicades a la província de Huelva, que tenen lloc amb diverses activitats del 9 de febrer al 23 de març a Barcelona, Cerdanyola del Vallès i Terrassa.

La Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Catalunya (FECAC), presidida por Daniel Salinero, va ser fundada l’any 1982 i acull 115 entitats, bàsicament Cases d’Andalusia, centres i associacions culturals, germandats del Rocío, germandats penitents i penyes flamenques. Organitza anualment la Fira d’Abril de Catalunya, la Romeria del Rocío, la Setmana Cultural al febrer i el concurs nacional bianual de cante Yunque Flamenco.

                                                       www.fecac.com

VOLVER
Diseño web y desarrollo de aplicaciones