FEFOC convida a deixar-se bigoti al novembre per contribuir a la curació del càncer de pròstata
2008-11-14

Lluir bigoti durant el mes de novembre pot ser un factor contributiu a la lluita contra el càncer de pròstata. Evidentment, aquesta màxima no es refereix a cap causa-efecte mèdica o biològica sinó que té el seu reflex en la campanya Movember (fusió de l’abreviatura anglesa de Moustache -Mo- i el mes en què es duu a terme -Novembre-.) que pretén que els que s’hi adhereixin es deixin el bigoti des del dia 1 de novembre fins el 30, a fi de lluitar contra el càncer de pròstata. Aquest darrer dia, se celebrarà una festa de cloenda a la sala Luz de Gas. La campanya se celebra a diversos països i a Espanya està canalitzada per la Fundació per a l’Educació i Formació en Càncer (FEFOC).

 

El quid de la qüestió de la iniciativa rau en l’interès de l’entorn del participant en el canvi d’aspecte d’aquest, perquè és freqüent preguntar en aquests casos si un s’està deixant bigoti. La resposta afirmativa propicia l’ocasió de fer campanya i també de demanar una contribució econòmica per a la causa.

 

A Espanya -on es registren al voltant de 13.500 casos anuals i l’índex de mortaldat és de 6.000 persones per any-, l’entitat beneficiària de la campanya és FEFOC, que destinarà la recaptació a la formació i ampliació de grups de suport a pacients de la malaltia (formats per altres pacients que, mitjançant reunions i xerrades assessoren a aquells a qui se’ls ha detectat recentment); a millorar la seva pàgina web www.cancerdeprostata.org tot dotant-la de més continguts; i a investigar en sistemes menys agressius en la teràpia.

 

FEFOC es va fundar l’any 1996 i té com a finalitat contribuir a l’educació pública i la informació en càncer, sobretot, encara que no exclusivament, de pròstata i de mama, i donar suport continuat als professionals de la salut. Paral·lelament, diversifica la seva activitat en tasques d’assessorament en tot allò que pugui relacionar-se amb aquestes patologies, des de qüestions laborals fins a psicològiques o d’altres, i també contempla aspectes socialitzadors mitjançant el foment de grups d’afectats que puguin posar en comú les seves experiències o bé assessorar a nous pacients. FEFOC està dirigida pel professor Jordi Estapé.

 

Per la seva banda, la fundació que porta el mateix nom de la campanya -Movember- té el seu origen  Austràlia. Creada l’any 2003, ha recaptat mundialment més de 18 milions d’euros per a les fundacions beneficiàries dels països participants -a banda d’Austràlia; Nova Zelanda, el Regne Unit, Canadà, Estats Units, Irlanda i Espanya-. Més enllà de la lluita contra el càncer de pròstata, la Fundació Movember té com a finalitat millorar la salut de l’home.

VOLVER
Diseño web y desarrollo de aplicaciones