Montilla diu que l’ISA Forum suposa una “exigència i un estímul” per als que han de governar
2008-09-05

En la sessió d’obertura del I ISA Forum de Sociologia, el president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat que actes com el que avui s’inicia a Barcelona constitueixen “una exigència i un estímul” per als que han de governar. Al seu parlament, Montilla ha fet referència a la situació actual de Catalunya en la qual factors com la immigració o la longevitat incideixen en la realitat social del país. Finalment, el president de la Generalitat ha desitjat que l’ISA Forum contribueixi a l’avenç de la societat.

 

A l’acte també han intervingut el director de l’ISA Forum, Arturo Rodríguez Morató; el president de l’Associació Catalana de Sociologia, Oriol Homs; Emilio Lamo de Espinosa, president de la Federación Española de Sociología i Michel Wieviorka, president de International Sociological Association (ISA).

 

Arturo Rodríguez Morató, que ha iniciat els parlaments, ha demanat als assistents “implicació amb els actors socials”, mentre que, al seu torn, Oriol Homs ha descrit Catalunya com un país d’acollida que, alhora, manté la seva idiosincràsia i ha afegit que l’ISA Forum ha de servir per a projectar al món la sociologia que es fa a Catalunya. Per la seva banda, Emilio Lamo de Espinosa ha incitat a la sociologia a “pensar el món com una unitat i no com un conjunt de països”, y, en la línia del seu predecessor en el torn de paraula, Michel Wieviorka ha recordat que “la sociologia comprèn el món sencer” y, per aquesta raó, ha de treballar conjuntament amb altres disciplines.

 

Més de tres mil inscrits al Forum

 

El primer ISA Forum de Sociologia, sota el títol “La investigació sociològica i el debat públic”, compta amb més de tres mil acadèmics i professionals inscrits i servirà per a debatre i formular noves respostes als reptes i les problemàtiques de la societat global del segle XXI.

 

La trobada està organitzada per la International Sociological Association (ISA), en col·laboració amb la Federación Española de Sociología i l’Associació Catalana de Sociologia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

 

El Forum serà un diàleg obert, interactiu i transversal, estructurat a partir de dos tipus de programes de sessions. Per un cantó, 43 programes temàtics que abastaran totes les branques de les ciències socials. Per l’altre, cinc debats oberts a altres intel·lectuals i responsables polítics, que analitzaran temes d’actualitat, com les polítiques d’immigració, el racisme, el futur de la democràcia, el desenvolupament sostenible i la revolució femenina. Finalment, quatre sessions comunes més i cinc sessions especials acabaran de conformar el diàleg obert, completat amb les sessions plenàries.

VOLVER
Diseño web y desarrollo de aplicaciones