Els Administradors de Finques reclamen ajuts que estimulin els propietaris a arrendar
2007-11-07

El Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida reclama mesures legals i fiscals que incentivin els propietaris de pisos a posar en el mercat de lloguer habitatges actualment buits. Aquesta és la resposta immediata d’aquest col·lectiu de professionals al reial-decret 1472/2007, de 2 de novembre “pel qual es regula la renda bàsica d’emancipació dels joves”, aprovat pel Consell de Ministres divendres passat i publicat al BOE avui.

 

Enfront les mesures preses pel Ministerio de Vivienda d’ajudar amb una renda de 210 euros mensuals els joves, a més d’altres ajuts com el préstec per la fiança i el cost financer de l’aval, el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida considera que s’hauria hagut de vetllar per garantir altres tres aspectes.

 

D’una banda, seguretat jurídica i més agilitat dels tràmits processals en els judicis de desnonaments, atès que aquests es perllonguen ara fins a un any.

 

Per altra part, es reclama seguretat econòmica en el pagament dels lloguers, la qual cosa fa necessària l’existència de l’aval.

Finalment, el Col·legi demana que s’introdueixin vies positives d’ajuda –com ara la subvenció econòmica o una rebaixa fiscal- als arrendadors per a posar en el mercat de lloguer els pisos actualment buits.

VOLVER
Diseño web y desarrollo de aplicaciones