Els Administradors de Finques contraris a l’excessiu intervencionisme de la Generalitat
2007-11-27

La Generalitat no hauria de disposar d’un parc immobiliari privat per gestionar i incentivar el mercat de lloguer. Aquest paper correspon als administradors de finques i altres agents socials d’intermediació, però no a l’Administració. Aquest és el parer del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida davant la temptació intervencionista de la Generalitat, cada cop més evident i que es pretén institucionalitzar a través de la futura Llei del Dret a l’Habitatge, ara en tràmit parlamentari.

 

Els pisos que es podran incorporar a l’oferta de lloguer no són tants com ens volen fer creure, de manera que l’esforç administratiu i el cost econòmic que haurà de destinar la Generalitat no val la pena. A més, la Generalitat no s’ha caracteritzat precisament per una gestió adequada, eficaç i professional del seu propi parc d’habitatge públic.

 

Si volem guanyar la confiança dels propietaris per tal d’augmentar l’oferta de pisos de lloguer d’entre els habitatges que ara estan destinats a altres funcions, o fins i tot desocupats, el que cal és arbitrar ajuts econòmics a la rehabilitació i garanties jurídiques de cobrament de les rendes.

 

En canvi, valorem com a signe positiu la signatura recent del Pacte Nacional per l’Habitatge, recolzat per aquest Col·legi, perquè compromet recursos econòmics destinats a la rehabilitació i manteniment dels edificis com a mínim fins l’any 2016 .

VOLVER
Diseño web y desarrollo de aplicaciones