El Col•legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida adverteix sobre l’avalloguer
2008-03-14
Ajuts als propietaris per fer front a la morositat dels arrendataris
Els mitjans de comunicació es fan ressò aquests dies de l’aprovació per part del Govern del decret 54/2008, d’11 de març, pel qual s’estableix un règim de cobertures de cobrament de les rendes arrendatícies dels contractes de lloguer d’habitatges.

 

Aquesta mesura, prevista en el Pacte Nacional per l’Habitatge subscrit entre altres agents socials pel Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida, implanta l’anomenat “avalloguer”, consistent en assegurar als arrendadors d’habitatges la percepció d’una quantitat equivalent a un màxim de sis mesos de lloguer en el cas d’instar un procés judicial de desnonament per impagament de la renda per part de l’arrendatari.

 

Tot i estar a favor d’aquesta mesura de suport als propietaris, el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida lamenta que a la nota oficial amb la referència dels acords de Govern del passat dimarts, dia 11 de març, no s’aclarís que l’entrada en vigor no és immediata. Concretament, el decret no podrà entrar en vigor fins que es resolgui el concurs i es signi el conveni amb l’empresa asseguradora que ha de proporcionar a la Generalitat les compensacions del decret (disposició addicional tercera).

 

El mateix decret fixa com a data d’entrada en vigor 2l’endemà de la publicació al DOGC de la resolució d’adjudicació a que fa referència la disposició addicional tercera”, detall que no esmenta la nota de premsa del Govern.

 

Lamentem, doncs, aquest oblit que es presta a confusió i aclarim que el decret sobre l’avalloguer no solament no ha entrat en vigor sinó que no hi ha encara una data previsible.

VOLVER
Diseño web y desarrollo de aplicaciones