Els Administradors de Finques aplaudeixen els ajuts per a la instal•lació d'ascensors
2008-11-25
L’Ajuntament pagarà fins al 60 per cent de l’obra amb un màxim de 48.000 euros
El Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida i el Gremi Empresarial d’Ascensors de Catalunya (GEDAC) es congratulen per la signatura recent d’un programa d’ajuts de l’Ajuntament de Barcelona per a la rehabilitació d’ascensors però reclamen que el pagament de les subvencions es produeixi en el termini previst de 90 dies.

 

Tant ADIGSA, pel que fa als edificis de promoció pública administrats per ADIGSA, com l’Ajuntament de Barcelona disposen de programes d’ajuts per a la rehabilitació. L’últim acord marc ha estat signat el passat mes de juliol. En el cas de la Ciutat Comtal, l’Ajuntament pagarà a través de l’Institut del Paisatge Urbà i la Qualidad de Vida fins al 60 per cent del cost de l’obra i instal·lació d’un ascensor nou amb un límit de 48.000 euros. Els fabricants consideren que amb els preus actuals, la majoria d’habitatges que s’hi acullin no arribaran a aquest percentatge.

 

El Gremi Empresarial d’Ascensors de Catalunya, tot i l’entusiasme amb què ha acollit la iniciativa municipal, demana però que l’Administració compleixi amb el termini dels pagaments. “Si no –han advertit- ens veurem obligats a reclamar-lo als propietaris”. Els administradors de finques coincideixen en aquest punt per tal que els propietaris només hagin de desemborsar la quantitat que li correspongui, un cop descomptada la subvenció concedida, sense que això perjudiqui a l’industrial instal·lador de l’ascensor.

 

El Col·legi d’Administradors de Finques, per la seva banda, també ha manifestat el seu desig que l’informe tècnic, TEDI, es faci més ràpid del que ara és habitual (entre sis i nou mesos).

 

Aquestes declaracions s’han fet en el decurs d’una roda de premsa celebrada aquest matí al Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida. Hi han participat el seu president, Josep Maria Gual, i per part del Gremi Empresarial d’Ascensors de Catalunya, el seu president, Domènec Gràcia, el vicepresident, Francisco Vicente, i Jordi Serrats, vocal.

 

A Catalunya hi ha 180.000 ascensors i cada any s’instal·len uns 6.000 a la província de Barcelona. Es calcula que només a la ciutat de Barcelona hi ha uns 7.000 edificis més susceptibles de posar ascensor.

VOLVER
Diseño web y desarrollo de aplicaciones